VIDEOBANDEN DIGITALISEREN & OVERZETTEN NAAR USB - HARDESCHIJF - DVD

8mm smalfilm, Super8, VHS Videobanden, SVHS & VHS-c digitaliseren
Video8, Hi8, Digital8, MiniDV, HDV, & MiniDVD digitaliseren

Langs brengen op afspraak!
Bereikbaar per mail, telefoon of Whatsapp.

Videoband

VIDEOBANDEN OVERZETTEN NAAR USB OF DVD

 • Oude videobanden verliezen hun kwaliteit na verloop van tijd.
 • Een usb-stick of DVD gaan langer mee dan een analoge videoband.
 • Makkelijk back-up’s kunnen maken zodat de video’s voor altijd bewaard blijven.
 • Tip: het zelf bewerken van de video’s of oude 8mm films maakt het terugkijken nog leuker!

VIDEO OVERZETTEN NAAR DVD

Van video naar dvd overzetten. Wanneer u uw oude videobanden laat digitaliseren en overzetten op dvd kunt u de dvd in elke dvd-speler of computer afspelen.

De videotapes worden overgezet naar dvd-video (VOB) bestanden. Zowel op dvd-spelers, computers en laptops kunt u deze dvd’s afspelen. Op de computer kunt u een back-up maken zodat u later nog een extra exemplaar kunt branden. Als de bandjes genummerd zijn wordt de nummering aangehouden.

Het is mogelijk om meerdere tapes op één dvd over te zetten. Op een dvd kan maximaal 2 uur video worden opgenomen om goede kwaliteit te behouden. Meer beeld op een dvd beïnvloedt sterk de kwaliteit.

VIDEO OVERZETTEN NAAR USB

Wilt u videobanden overzetten naar de computer? Of videobanden makkelijk kunnen doorsturen naar familie of vrienden? Dan kunt u de videobanden beter overzetten naar usb-stick of harde schijf, deze zijn bij mij verkrijgbaar. Ik lever hoge kwaliteit MP4 bestanden en deze kunnen op elke computer, laptop of SMART-TV afgespeeld worden. Gebruikt u een Apple computer? Vraag mij om de usb klaar te maken voor Apple.

USB-STICK OP SMART-TV

Op een Smart-TV kunnen de MP4 bestanden direct vanaf de usb-stick afgespeeld worden. Controleer of uw tv over een Smart functie beschikt en of het een usb aansluiting heeft. Bijna alle moderne tv’s hebben dit. U kunt zo heel makkelijk oude videobanden op tv afspelen.

VHS NTSC NAAR PAL OMZETTEN

NTSC VIDEO naar PAL omzetten. Heeft u VHS NTSC (Amerikaans format) banden? Deze videobanden zien er precies hetzelfde uit als Europese VHS maar zijn opgenomen met Amerikaanse apparatuur en niet in elkaar afspeelbaar. De NTSC video’s kunnen worden omgezet naar PAL. Dit heet ook wel NTSC normvertaling.

 

Video’s bewerken

Video bewerkingssoftware herkent de MP4-bestanden waardoor u gelijk kunt beginnen met video monteren. Na het monteren kunt u de bewerkte video’s eenvoudig weer opslaan op usb of zelf overzetten naar dvd. Om video’s te bewerken is Clipchamp voor Windows een eenvoudig programma.

WAT OVERZETTEN NAAR DVD OF USB?

De volgende soorten videobanden kunnen overgezet worden (digitaliseren) naar dvd of hardeschijf. Zowel PAL (Europees) als NTSC (Amerikaans) format.

 • VHS Videobanden / S-VHS
 • VHS-c / SVHS-c
 • Mini DV
 • HDV / DV CAM
 • MiniDVD disk
 • 8mm cassette
 • Video8 / Hi8
 • Digital8
 • 8mm film / Super8
 • DVD naar MP4

Smalfilm (8mm/Super8)

De volgende soorten 8mm smalfilm kunnen worden omgezet (digitaliseren) naar dvd of naar usb-stick.

Let op, het gaat om filmspoelen zonder geluid. Een spoel met geluid bevat een extra geluidsspoor.

8mm smalfilm omzetten naar dvd of usb-stick:

 • Super8
 • Standaard8
 • Normaal8
 • Single8


Super8 (of single8) is de opvolger van 8mm film (ookwel bekend als normaal8 of standaard8 film). Super8 heeft een groter beeldformaat en daardoor betere kwaliteit. Zoals te zien op de afbeelding hieronder, heeft een oude 8mm spoel ook een grotere perforatie dan super8 film.

Verschil super8 en 8mm

Beide smalfilm types kunnen worden overgezet naar DVD, Blu-ray of MP4 op usb stick. Smalfilm wordt frame voor frame in HD kwaliteit gedigitaliseerd. Ook wordt er een kleurcorrectie toegepast die de meeste verkleuringen kan corrigeren. Klik hier voor prijzen.

Audiocassette naar CD of USB

Alleen in oude autoradio’s zijn de cassetterecorders nog te vinden. U kunt ook deze cassettebandjes bandjes bij mij laten digitaliseren. De audiotapes worden omgezet naar MP3 bestanden. Tijdens het digitaliseren van de cassettebandjes wordt een ruisfilter toegepast. Hierdoor worden de audio-opnames duidelijker gemaakt.

VOORBEELD 8MM FILM

Voorbeelden (uit eigen collectie) van digitaliseerde 8mm filmspoelen. Leuke unieke beelden van historisch Rotterdam eind jaren 50! Zet de kwaliteit op HD.

 

Video's bewerken

Wilt u de video’s bewerken? Hier zijn meerdere opties voor.

Video in stukken knippen

Indien u alleen een bepaald fragment uit de video wilt knippen om bijvoorbeeld door te sturen naar familie, dan is een simpel programma voldoende. Dit kan in het standaard foto programma van een Windows computer. Lees hier meer over het los knippen van één fragment.

Video compilatie

Wilt u meerdere ‘video’ stukken achter elkaar zetten? Of compilatie video’s maken? Dan is aparte software nodig. Het eenvoudige Windows Movie Maker bestaat helaas niet meer. Computertotaal geeft in het artikel ‘Dit zijn de beste alternatieven voor Movie Maker’ uitleg over het gratis montageprogramma OpenShot Video Editor (download hier). Clipchamp voor Windows is een eenvoudig programma om video’s te bewerken.

Er is een groot aanbod aan betaalde en gratis programma’s om video’s te editen. Zie hier een lijst met 20 gratis edit-programma’s